tisdag 15 mars 2011

Tokyobörsen

Hörde jag rätt?
Och var det fler som hörde?
Igår, i slutet av ekonominyheternas förfäran över tsunamins negativa inverkan på den globala ekonomiska tillväxten så inflikar korren på plats i Japan:


-Fast det här är nog det sista som det japanska folket tänker på just nu.

Word.

4 kommentarer:

 1. Ja, det är det troligen - konstigt nog...

  SvaraRadera
 2. Mmm, tyvärr är det nog så. Det går inte att trolla fram pengar och material för att återuppbygga ett land, och för att få fram det enligt vår nuvarande ekonomiska modell så krävs det billig olja. Och oljan står i all time high just nu, med ett otal revolutioner i de oljeproducerande arabländerna och som grädde på grytan även en invasion av ett annat land (Saudiarabien invaderade igår Bahrain).

  Så det är troligtvis det sista de tänker på, men tyvärr så kan deras nuvarande situation bli permanent eller ta väldigt lång tid att vända.

  SvaraRadera
 3. Läste jag rätt? Jag misstänker att Magds skriver på tvärtomspråket och att Peppelorum och jag tycker likadant egentligen men min lilla förvirring här gör att jag förtydligar mig själv. Vår nuvarande ekonomiska modell är i mina ögon ej hållbar varför jag välkomnar varje tillfälle vi tvingas tänka på viktigare saker. Särskilt om det är en ekonomireporter i direktsändning som slås av det absurda i att tala om aktiehandel när folk dör. Och lita på att det finns tillräckligt många som tänker på fasorna av en eventuell utebliven förväntad vinst.

  SvaraRadera
 4. Simson: instämmer helt. Och ja, den globala tillväxten är nog det sista japanerna tänker på nu, de tänker nog mer på om de har tillräckligt med ris i sina lager, och hur ska börja odla eget till våren.

  SvaraRadera