tisdag 8 mars 2011

En masspsykos vid namn semlan

Idag når Sverige sin kulinariska klimax i och med Fat Tuesday då vi alla bara äter mellanmålsbullar (så hette de på min skola) med grädde och mandelmassa i och kokain piffigt siktat över toppen. Jag tror inte att det var kokain på semlorna sist jag åt en men det måste ha hänt en del i frågan sen tidig kritaperiod, hur annars förklara psykosen omkring oss. Så jävla gott är det inte.

En snabb koll med byalaget (facebook) ger också vissa indikationer på att somliga bara äter semla för att man ska. Andra är överlyckliga för att Fat Tuesday innebär carte blanche för hejdlöst svullande inför andras ögon. I 364 dagar har dessa personer smusslat med sin semmelkartong inför kollegor och familj men idag smäller det. Idag är det mer än okej. Det anses suspekt att inte göra det.

Där har vi en intressant dag att införa förresten: Pervodagen, där alla förväntas vara sig själva för en dag. Casual Friday with a twist liksom. Man kommer in på jobbet och i receptionen sitter denna dag en dominatrix i läderraffset och fuck me boots med piskan redo. Hon undrar strängt varför jag inte har tagit med mig min perversa läggning idag. Jag ignorerar hennes fråga med ett spefullt leende och när jag passerat henne inser hon vilken lurifax jag är. En buttplug med hästsvans syns ju inte framifrån! 

Som den vakne läsaren listat ut är jag inte speciellt förtjust i semlor och här kommer en topplista över några saker jag hellre testar än en semla idag och alla andra dagar. Är dessa uttryck obekanta för dig ber jag dig att googla med försiktighet. Är du en god kristen ska du nog låta bli helt.

Semlans ranking i mitt liv
1. Rusty Trombone
2. Felching
2. Soggy Biscuit
4. Zombie Punch
5. Hetvägg

Semlan först på femte plats alltså.
Men är det verkligen bara jag som undviker semlan idag? Hur gör du?

5 kommentarer:

 1. Jag undviker semlor årets alla dagar. Har aldrig förstått tjusningen med denna hemska bakelse och kommer aldrig att göra det heller.
  Jag kan tacka min lyckliga stjärna att jag är mjölkallergiker för då kan jag alltid skylla på allergin när det bjuds på semla. Det låter lite bättre än att säga: "Nej tack, jag tycker att semlor är skitäckliga."

  :-P

  SvaraRadera
 2. Skönt med sällskap denna galna dag. Laktostricket alltså, smart.

  SvaraRadera
 3. Samma som med kanelbullens dag, för mycket deg och för lite söt-sugs-tillfredsställelse, blir mest proppmätt och illamående. Jag kan förstå tricket som mellanmål, om man går igång på det.

  SvaraRadera
 4. Inga såna där läskiga gräddbullar här heller. Jag föråt mig på nyskapande varianter ett år, följt av kraftig diarré i en vecka, vilket tog kol på semmeslusget för all framtid (kanske). Idag hyllar jag hellre alla gräddiga kvinnor! Woohoo!!!"

  SvaraRadera
 5. Diarrétricket alltså, smart.

  SvaraRadera