fredag 11 februari 2011

Fredagsaction

Många yngre och obildade läsare har skrivit in och frågat varför jag har samma namn som en gul, tecknad gubbe på tv. Det har jag inte. Han i tv:n har däremot nästan samma namn som en farbror i en sagobok som heter Bibeln. Vars namn jag har lånat.

Bibel-Simson var mycket förtjust i sitt hår och hela hans styrka satt i just håret. Han var en bad boy och sjuuukt stark. En gång slog han ihjäl tusen snubbar med en åsnekäke. Vilket jäkla barr han måste haft! Simson började tyvärr hänga lite för mycket med en tjej som hette Delila och gjorde som de flesta förälskade män gör och berättade alla sina hemlisar för henne, inklusive den om styrkan i håret.

Pucko.

Delila visade sig såklart jobba för fienden och klippte av honom håret i sömnen. Fienden stack ut ögonen på Simson och fängslade honom i en kvarn. Senare hade de en dissa Simson-fest i kvarnen men då hade hans hår växt ut och Simson var mad stark igen. Fullt förståeligt så flippade han och ryckte loss en bärande balk i kvarnen som rasade ihop och dödade varenda jävel.

Inklusive honom själv.

Blogg-Simson gillar också sitt hår och hans egen sambo-Delila levde farligt häromnatten. Jag drömde på ett mycket realistiskt sätt att mitt hår höll på att blåsa av skallen i nån sorts orkan och vaknade till den charmiga förklaringen att det ju bara var Delila som låg och tuberkulos-hostade mig rätt i fejan från mycket nära håll.

Mys.

4 kommentarer:

 1. När jag började läsa om förväxlingen med en gul gubbe så trodde jag givetvis att du menade legogubbar, vad hände med legofrisyren?

  SvaraRadera
 2. Det får du se imorgon hemma hos Popeye.

  SvaraRadera
 3. Skydda ögonen!! Det verkar som sambo-delila är ute efter ditt hår..
  Skön o tydlig berättelse om simson! Gillar bloggen!

  SvaraRadera